L´ESCOLA

 

Presentació

 

Som una escola bressol familiar i de barri. Ajudem, acompanyem i donem suport a les famílies en els primers anys de vida dels seus fills/es.
 

La nostra pedagogia és activa i vivencial. Sent l’infant el protagonista del seu aprenentatge.
 

Acompanyem a l’infant en el seu procés de creixement, respectant els seus ritmes i necessitats.
 

Oferim espais i propostes d’aprenentatge que donin resposta a les necessitats i inquietuds de l’infant.

 

 

 

 

 

 

 

 

Metodologia

Ens basem en una metodologia activa fonamentada en el joc, on l'aprenentatge és construït pel mateix infant a partir de les seves experiències i del seu contacte amb l'entorn.

Pels infants jugar és explorar, observar, provar, equivocar-se, conèixer... aprenen de manera significativa multitud de vivències que ajuden als més petits a entendre i comprendre el que succeeix en el món.

A la nostra escola bressol donem el valor i la importància que té el joc i l'entenem com una activitat seriosa i plena de sentit.

A través del joc l'infant aprèn de forma espontània i natural. I té la llibertat d'expressar el seu món intern, seguint el seu propi ritme i descobrint els seus interessos.

 

 

 

 

 

 

 


Activitats

 

Educació musical: Cada mes treballem a partir d’un centre d’interès  cançons, melodies i expressions corporals que ajudin a la descoberta de l’entorn. Mitjançant sorolls, cançons, melodies i expressions corporals es pretén treballar el moviment, la sensibilització motriu, visual i auditiva.
 

Ioga: A través de jocs, contes, pranaiama (exercicis de respiració) i mantres (vibracions) connectem el cos, la ment i les emocions. 

Per què fem ioga i quins beneficis té?

 

- Augmenta la flexibilitat, la coordinació i l'equilibri.
 

- Promou l'harmonia i ofereix un espai en el qual els infants poden relacionar-se de forma no competitiva. Els petits poden aprendre a treballar en equip.
 

- Ajuda a canalitzar l'energia i els ensenya a relaxar-se i fomentar la concentració.
 

- Millora l’autoestima i l’autoconeixement.
 

- Ajuda a gestionar les seves emocions i connectar amb ells.

 

Anglès: Des de la nostra escola bressol els ajudem a fer els primers passets perquè comencin a familiaritzar-se amb l'idioma. D'una manera natural mitjançant el joc, durant el curs s'anirà introduint vocabulari i accions, dirigides per un professor en la llengua anglesa, especialitzat en nens/es petits.
 

Psicomotricitat: Preparem l’espai amb uns materials i elements perquè els infants s'expressin psicomotriument de forma lliure i espontània. És clau en la primera infància estimular la psicomotricitat, una interacció entre els moviments corporals i les emocions.

 

 

 

 

 

 

 

 

Serveis

 

Acollida: Oferim un servei de permàncies de 8 a 8.45h del matí on els infants poden esmorzar i de 17 a 18h de la tarda.
 

Psicòloga: Per poder oferir el màxim suport al desenvolupament del seu fill, comptem amb un servei d'assessorament psicopedagògic integrat dins l'equip de Joglars, que participa conjuntament amb les educadores per afavorir una bona adaptació i integració escolar de cada alumne.

 

Les funcions són diverses:

 

- Observació i seguiment evolutiu.
 

- Detectar possibles dificultats que els nens puguin tenir en el seu procés d'aprenentatge.
 

- Orientació i assessorament a educadors i mestres.
 

- Establiment de pautes i línies d'actuació dins l'aula i de comunicació directa entre pares i escola.

 

* El seguiment sempre es realitza dins de la jornada escolar i consta d'observacions en els diferents espais de l'escola. Per a l'avaluació i mesurament del desenvolupament psicomotor, cognitiu, social i emocional de cada infant, s'utilitzen escales específiques.

 

Agenda digital: Aquesta aplicació (Pekebook) manté als pares informats del dia a dia dels seus fills i permet una relació més propera entre els dos mons de l'infant, l'escola i la família. A més, amb l'agenda a part de tenir un contacte directe amb les famílies també s'envien circulars, el menú, fotografies.

 

 

 

Carrer Santa Eulàlia, 36-40, jardí interior - esquerra
08902 Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
934 2...Clic para ver
934 219 213